Sanitairwinkel mikt met nieuwe aandeelhouder op buitenlandse groei

Sanitairwinkel mikt met nieuwe aandeelhouder op buitenlandse groei

Het Belgische familiebedrijf Van Marcke heeft een aandeel genomen in de Nederlandse sanitairspecialist Sanitairwinkel. De retailer zegt door de samenwerking onder meer in staat te zijn verder te groeien in nieuwe markten.

Sanitairwinkel groeit naar eigen zeggen met dertig procent per jaar en verwacht dit jaar op 34 miljoen euro omzet uit te komen. De retailer heeft een webshop en showrooms in Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Rosmalen en het Belgische Schoten. Dit jaar komen daar nieuwe vestigingen in Alkmaar en Brussel bij. De komende jaren wil Sanitairwinkel nog meer winkels in Nederland en België openen. Daarnaast wil de sanitairverkoper in de toekomst ook vestigingen in Frankrijk, waar het al online actief is en naar eigen zeggen ‘ontzettend hard’ groeit. 

Van Marcke is een gespecialiseerde groothandel in de distributie van badkamers, keukens, verwarmingsinstallaties en sanitair. Sanitairwinkel blijft zelfstandig en onafhankelijk opereren onder het huidige management. “Deze next step is vooral bedoeld om elkaar waar nodig te versterken”, reageren oprichters Rob en Erik van Laarhoven. “Gebruikmakend van elkaars sterke punten kunnen we onze nationale en internationale marktpositie verbeteren, zowel on- als offline.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!