C&A vernieuwt 181 winkels: 'Tien procent meer omzet'

C&A boekt gemiddeld tien procent meer omzet in gemoderniseerde winkels. In heel Europa worden dit jaar 181 vestigingen omgebouwd. Dat zegt landendirecteur Norbert Scheele van C&A in Oostenrijk, Midden-, Oost- en Zuidoost-Europa.

C&A heeft vorige week zijn oudste winkel in Wenen heropend. Er is ongeveer vier miljoen euro gestoken in de herinrichting van de winkel van ruim vijfduizend vierkante meter. In totaal wordt er dit jaar twintig miljoen euro in de vernieuwingen in Oostenrijk geïnvesteerd.

In Oostenrijk worden dit jaar elf winkels vernieuwd, gevolgd door nog eens zestien in 2019. “Binnen drie jaar willen we de modernisering in heel Europa afgesloten hebben”, aldus Scheele. C&A heeft meer dan 1.500 winkels in Europa, Brazilië, Mexico en China. In ons land werd het nieuwe winkelconcept vorig jaar geïntroduceerd.

C&A is er naar eigen zeggen het afgelopen boekjaar in geslaagd om winst te draaien. De omzet steeg in 2016/2017 met vier procent. C&A noemt als belangrijkste succesfactoren de nieuwe collecties, het nieuwe winkelconcept, de uitbouw van de onlineactiviteiten en een prijs- en kwaliteitsoffensief.

Reacties 1


Reinder Koornstra 4 sep, 13:25

Het zou toch gek zijn als het anders was? Nou maar afwachten hoelang dat duurt!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!