Toekomst Fenix Food Factory is onzeker

De Rotterdamse foodhal Fenix Food Factory moet in 2020 zijn huidige locatie verlaten. Over een nieuw onderkomen voor de versmarkt bestaat nog onduidelijkheid.

Het huurcontract van Fenix Food Factory loopt op 1 januari 2020 af en stichting Droom en Daad, de eigenaar van het complex, wil de loods in drie jaar ombouwen tot een museum over landverhuizers. Die stichting kocht het gebouw nadat op een eerder plan, waarbij Fenix Food Factory op zijn plek zou blijven en mede-eigenaar zou worden van het gebouw, niet werd gereageerd door de gemeente. Dat kwam volgens NRC door een administratieve fout.

De ondernemers achter de Fenix Food Factory zoeken naar een andere plek. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de hal zou verhuizen naar een nabijgelegen loods, maar die wordt nu omgebouwd tot een flat met ruim tweehonderd woningen. “We zijn in gesprek met het Havenbedrijf of er nog ergens een leuke loods vrij is”, zegt mede-eigenaar Tjsomme Zijsltra van Fenix Food Factory in het AD.

Fenix Food Factory opende in 2014 zijn deuren in Rotterdam. Begin dit jaar werd bekend dat ook de Amsterdamse Foodhallen een vestiging in de stad krijgt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!