PostNL en FuturumShop testen duurzame verzending

PostNL start samen met wielershop FuturumShop een test voor duurzame verpakkingen. Vanaf 3 september testen de twee partijen het gebruik van flexibele, herbruikbare verpakkingen.

De onlinebestellingen van FuturumShop, voor Zwolle en omgeving, worden verpakt en bezorgd in dit materiaal. Een verpakking kan duizend maal gebruikt worden. Dat levert een besparing op van 138 kilo karton, wat gelijk staat aan 138 kilo CO2. Door het afneembare kunststof om het product te wikkelen wordt er geen ‘lucht’ meer verstuurd. Het gewicht neemt hiermee niet af, maar de omvang wel. Zo kunnen meer pakketten tegelijk worden verstuurd en neemt de efficiency toe.

De producten in de herbruikbare verpakkingen worden verzegeld overhandigd. De ontvanger opent het pakket zelf en geeft de verpakking mee terug aan de bezorger. Hierdoor heeft de consument thuis geen onnodig verpakkingsmateriaal.

Voorlopig gaat het om een test van twee maanden in de regio Zwolle. Voor deze pilot komt PostNL met drie formaten verpakkingen: klein, middel en groot. Mocht de test positief uitvallen bij alle betrokkenen, dan wordt gekeken of en hoe dit op grote schaal ingezet kan worden.

Reacties 1


Robert van der Bijl 5 sep, 20:01

De ontvanger opent het pakket zelf en geeft de verpakking mee terug aan de bezorger. Dit werkt niet bij klanten met een pakket-brievenbus.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!