'Karstadt en Kaufhof fuseren, duizenden banen weg'

'Karstadt en Kaufhof fuseren, duizenden banen weg'

De fusie van de Duitse warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt is rond. Vanwege de financiële nood bij Kaufhof-eigenaar Hudson's Bay Company, gaan daarbij volgens Süddeutsche Zeitung vijfduizend banen verloren.

De banken hebben volgens de Duitse krant ingestemd met de samensmelting. Karstadt-eigenaar Signa moet een meerderheidsaandeel houden in de joint venture met HBC. In de praktijk krijgt Signa 50,01 procent van de aandelen. Volgens insiders wordt de fusieovereenkomst uiterlijk eind volgende week ondertekend.

De vijfduizend ontslagen betekenen dat zo'n kwart van het personeel zijn baan verliest. De vijftienduizend medewerkers die kunnen blijven, krijgen mogelijk een nieuwe arbeidsovereenkomst met slechtere voorwaarden.

Kaufhof heeft sinds de overname door de Canadezen miljoenen verloren en stond op de rand van een faillissement. De financiers zouden aanvankelijk volledige terugtrekking van HBC hebben gewild, maar gingen uiteindelijk akkoord met een joint venture met een meerderheidsbelang van Signa. 

Vorige week leek de fusie nog op de tocht te staan, toen gemeld werd dat de gesprekken tussen HBC en Signa on hold stonden. HBC zou een ultimatum hebben gekregen voor het terugbetalen van een lening van 1,34 miljard euro. Het is niet duidelijk hoe het daarmee is afgelopen.

Reacties

Is rond?

Als je het artikel leest van deze Duitse krant, kan je lezen dat het pas op 15-9-2018 rond zou zijn...
Het is nu 10 september 2018....

Dan is het nog maar te zien of het wel zo gaat.
Wat met HBC Nederland en Inno in Belgie? Sluiten die?

Geplaatst door Peter Jansen op 10 september 2018 om 15:48

Volgens ARD teletekst willen ze dat de overgebleven Kaufhof mensen terug kunnen komen tegen een lager salaris, als ze al mogen blijven.

Vorige week bij ARD (Monitor) gezien dat de race naar beneden ook plaats vindt bij REAL Mensen moeten werken tegen hongerloontje en kunnen er dus niet meer van rondkomen.

Opvallend dus: het zijn beide voormalige METRO onderdelen. Kennelijk heeft deze Kaufhof en REAL in een uiterst slecht situatie achtergelaten.
Waar lijkt dat weer op? Ja de sterk verwaarloosde panden van V&D. Platen aan de voorkant laten los van het pand, lift hangen er maar een beetje in de schacht, trappen zijn rond uitgesleten enz enz..

En dan verbaast zijn dat er niemand meer komt. V&D is de afgelopen jaren leeggeroofd per afdeling. Met shop in shop mochten die shops tegen de hoofdprijs in het V&D pand blijven zitten, en dat deden dus velen niet. En terecht.

Geplaatst door Peter Jansen op 10 september 2018 om 15:56

Laatste nieuws

RetailTrends