'Boze franchiser blijft zeker bij Intergamma'

'Boze franchiser blijft zeker bij Intergamma'

Het Franse Bourrelier blijft actief als franchisenemer van Intergamma. “Ze hebben een contract dat ze gewoon moeten nakomen”, zegt topman Harm Jan Stoter van het bouwmarktbedrijf tegenover vakblad MIX.

Bourrelier is belangrijk voor Intergamma, met zeventien procent van de omzet, zegt Stoter. De Franse partij is verantwoordelijk voor 75 winkels en tweeduizend werknemers. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei en Bourrelier spraken eerder af het belang van de winkels en werknemers altijd voorop te stellen, stelt Stoter. “Een persoonlijk meningsverschil mag dat nooit in de weg staan.”

Stoter zegt honderd procent zeker te weten dat Bourrelier eind volgend jaar nog steeds franchiser van Intergamma is. “Ze zijn een gerespecteerd franchisenemer en ik wil graag dat ze bij ons blijven.”

Bourrelier bevestigt in een reactie dat het verplichtingen heeft volgens de franchiseovereenkomsten, maar wijst erop dat die voor beide kanten gelden. “Tekortschieten onder de franchiseovereenkomsten, zoals Intergamma heeft gedaan, kan leiden tot een rechtmatige beëindiging van de franchiseovereenkomsten.”

Bourrelier en Intergamma liggen al maanden met elkaar overhoop, omdat het dhz-concern franchisenemer CRH heeft uitgekocht. De Fransen zijn het niet eens met de voorwaarden waaronder dat gebeurt, zoals dat van de andere franchisers een bijdrage wordt verlangd. Door de transactie heeft het concern 156 bouwmarkten aan zijn eigen winkelportfolio toegeovegd.
 

Reacties

Merkwaardig dat in al die franchiseconflicten de franchisegever zó gemakkelijk gokt op de rechtsgeldigheid van een overeenkomst waar één partij grote moeite mee heeft.
Je zou toch denken dat ze zouden proberen die ontevreden klant tegemoet te komen, maar in plaats daarvan...…
Zó verschrikkelijk onzakelijk. Hoe stellen ze die afgedwongen 'samenwerking' eigenlijk voor.
Bij de HEMA was het niet anders en DA is hierdoor ten gronde gegaan.

Geplaatst door Reinder Koornstra op 11 september 2018 om 16:23

Laatste nieuws

RetailTrends