Iets meer retailers failliet

Iets meer retailers failliet

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag vorige maand op 25. Dat zijn er drie meer dan in juli, blijkt uit cijfers van het CBS.

Het aantal faillissementen lag beduidend lager dan in augustus vorig jaar, toen nog 41 winkelbedrijven over de kop gingen. Winkels in huishoudwaren spanden vorige maand met tien faillissementen veruit de kroon. Verder werden drie voedingswinkels, twee retailers in recreatieartikelen en één elektronicazaak failliet verklaard. Voor het eerst sinds januari gingen er geen supermarkten of warenhuizen op de fles. 

Januari blijft dit jaar met 44 faillissementen de slechtste maand voor retailers, terwijl april en juli met 22 de minste kenden. In totaal zijn dit jaar tot nu toe 239 retailers failliet verklaard. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd nog 347.

Begin vorige maand werd tentenbouwer De Waard, dat één eigen winkel heeft, in navolging van moederbedrijf Vrijbuiter failliet verklaard. Ook legohandel Bricksworld in Heerlen ging vorige maand op de fles.
 

Reacties 2


R.H. Koornstra 11 sep, 16:24

Het gáát maar door!


ikke weet het 12 sep, 17:47

en maar zeggen het gaat goed in Nederland.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!