'Victory & Dreams vist achter het net in Oostenrijk'

'Victory & Dreams vist achter het net in Oostenrijk'

De Oostenrijkse winkels van Charles Vögele komen in handen van GA Europe. De herstructureringsspecialist troefde met zijn bod het Nederlandse Victory & Dreams, af, schrijft dagblad Die Presse.

Van de 102 overgenomen kledingwinkels worden er 25 tot dertig gesloten, waarvan vijftien al in de komende paar dagen. GA Europe heeft een inmiddels een herstructureringsplan voorgelegd aan de schuldeisers van Charles Vögele. Hoeveel van de in totaal zevenhonderd banen daarbij verloren gaan, is nog niet duidelijk.

Victory & Dreams, dat eerder al de Charles Vögele-winkels in Nederland en Duitsland overnam, was de laatste weken naast GA Europe de enige overgebleven kandidaat voor de Oostenrijkse tak. Charles Vögele ging in juli failliet in Oostenrijk, nadat het niet was gelukt om de schulden te herfinancieren. 

Victory & Dreams realiseerde ook al een doorstart voor Witteveen en Men At Work en introduceerde de nieuwe formule Miller & Monroe als vervanger van Charles Vögele. GA Europe was in ons land onder meer betrokken bij de faillissementen van Schoenenreus en MS Mode.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends