Nextail-voorman Antoine Brouwer stapt over naar fonQ

Nextail-voorman Antoine Brouwer stapt over naar fonQ

Antoine Brouwer wordt de nieuwe ceo van online woonwarenhuis fonQ. Hij maakt op 1 januari de overstap van Blokker Holding, waar hij zo’n 4,5 jaar terug in dienst trad.

Brouwer was bij Blokker Holding nauw betrokken bij de lancering van Nextail, dat verantwoordelijk was voor de e-commerceactiviteiten van onder meer Blokker en Intertoys. Nextail wordt begin volgend jaar opgeheven als aparte organisatie binnen Blokker Holding, dat alleen met Blokker verder gaat. Het e-commerceteam van Blokker wordt geleid door Peter Scholtes.

De toekomst van Brouwer was lange tijd onduidelijk. Bij fonQ neemt hij de rol over van Michel Schaeffer, die eerder dit jaar op interim-basis bij de webwinkel aan de slag ging. Schaeffer vulde het gat dat ontstond na het vertrek van achtereenvolgend Patrick Kerssemakers en Joost Wels, twee medeoprichters van het bedrijf.

Brouwer was voor Blokker Holding in diverse e-commerce- en marketingrollen werkzaam bij onder meer MediaMarkt, UPC en T-Mobile. Bij fonQ gaat hij naar eigen zeggen ‘de komende jaren bouwen aan het marktleiderschap binnen home & living’. FonQ bouwt een nieuw distributiecentrum en lanceerde onlangs nog een specialistische marktplaats binnen het segment home & living.

Schaeffer gaat zich na zijn vertrek als ceo weer richten op zijn werkzaamheden als commissaris en adviseur, waaronder van de raad van commissarissen van fonQ. Hij is tevens commissaris bij CBRE Dutch Retail Fund, non-executive director bij Hans Anders en hij adviseert private equity-partijen en online bedrijven. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!