'Schaap en Citroen wordt vervolgd om horlogefraude'

'Schaap en Citroen wordt vervolgd om horlogefraude'

Het Openbaar Ministerie wil Schaap en Citroen vervolgen vanwege fraude met exclusieve horloges. De juweliersketen wordt verdacht van het doen van onjuiste aangifte van omzetbelasting, valsheid in geschrifte en het niet of te laat melden van ongebruikelijke transacties, meldt NRC.

De zaak kwam drie jaar terug aan het licht. Destijds werden een leidinggevende van Schaap en Citroen en een Amsterdamse handelaar verdacht. De verdenkingen hebben betrekking op activiteiten in 2011 en 2012. Terwijl het op papier leek alsof horloges werden doorverkocht aan Europese ondernemingen en de handelaar de btw terugvorderde, werden de horloges op de zwarte markt verhandeld.

Waarom het strafrechtelijk onderzoek zo lang duurde, is onduidelijk. Schaap en Citroen liet eerder weten ‘te goeder trouw’ te hebben gehandeld. Een advocaat wil nu niet inhoudelijk reageren op het voornemen van het Openbaar Ministerie om de juweliersketen te vervolgen.

Voor Schaap en Citroen is het niet de eerste aanvaring met justitie. In 2010 werd al een schikking betaald omdat het bedrijf grote contante betalingen niet zou hebben gemeld. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!