Jysk is nog lang niet uitgegroeid

Jysk Nordic heeft zijn omzet in het afgelopen boekjaar zien oplopen naar 2,16 miljard euro. Dat is een groei van zo’n tien procent ten opzichte van een jaar eerder, toen er omgerekend voor iets minder dan twee miljard euro werd verkocht. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Jysk Nordic, waar ook de Nederlandse organisatie onder valt.

Jysk Nordic exploiteert iets minder dan de helft van alle ruim 2.600 winkels van de Deense retailer. In het afgelopen boekjaar (tot eind augustus) kwamen er 82 nieuwe winkels bij, wat het totaal van Jysk Nordic op 1.249 winkels in twintig landen bracht.

Er werden 6,7 miljoen extra klanten getrokken, wat volgens topman Jan Bogh bewijst dat daar nog voldoende potentie in schuilt. “Daarom blijft het openen van nieuwe winkels een belangrijk onderdeel van onze strategie, terwijl we tegelijkertijd ons online platform ontwikkelen om onze klanten zoveel mogelijk opties en flexibiliteit kunnen bieden.”

Jysk, eigendom van de Deense zakenman Lars Larsen, is wereldwijd in vijftig landen actief. De woonwinkelketen krijgt er elk jaar meer dan 120 filialen bij. Onlangs werden op één dag vijf nieuwe winkels in vijf verschillende landen geopend, allemaal door Jysk Nordic. Vorig jaar werden de eerste vestigingen in België geopend en binnenkort wordt de keten gelanceerd in Ierland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!