Swiss Sense naar de rechter om komst KFC

Swiss Sense naar de rechter om komst KFC

Beddenwinkel Swiss Sense heeft de stap naar de rechter gemaakt om KFC te weren van de woonboulevard in Den Bosch. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De fastfoodketen wil zich naast Swiss Sense vestigen. De beddenspecialist is daar niet van gediend en verzet zich al ruim een jaar. De komst van de fastfoodketen zou ten koste gaan van de attentiewaarde van Swiss Sense. Het zicht op de winkel neemt volgens het bedrijf aanzienlijk af wanneer klanten eerst langs een fastfoodketen met drive-thru moeten. Ook zou de fastfoodketen te veel ruimte innemen van de parkeergelegenheid.

Proberend de komst tegen te houden, is de beddenspecialist al bij de gemeentelijke bezwarencommissie geweest. De aangegeven punten werden echter afgewezen. Om KFC alsnog te weren is nu de gang naar de rechter gemaakt. De verwachting is dat de zaak niet voor december dient. Swiss Sense weigert verder inhoudelijk te reageren op de gemaakte stap.

Om de komst van KFC mogelijk te maken, heeft de gemeente een uitzondering gemaakt in het bestemmingsplan. Het aanbod en de diversiteit aan horeca is al langer een probleem op de woonboulevard in Den Bosch. De gemeente verwacht dat bezoekers langer blijven wanneer ze bij de fastfoodketen kunnen eten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!