'Miljoenennota is teleurstellend voor retailers'

De miljoenennota 2019 belooft ‘te weinig plussen’ voor Nederlandse winkelondernemers. Hoewel de koopkracht erop vooruitgaat, profiteren winkeliers daar volgens brancheorganisatie INretail onvoldoende van mee.

De algehele koopkracht stijgt volgend jaar naar verwachting met 1,5 procent. Maar INretail wijst erop dat consumenten en ondernemers ook hun lasten zien toenemen. Sociale premies, ziektekosten- en verzekeringspremies en energietarieven stijgen, wat retailers moeten verwerken in hun eindprijzen. Dat maakt het leven voor consumenten duurder en werkt inflatie verder in hand, aldus de winkeliersclub.

INretail verwacht verder dat consumenten volgend jaar voorzichtig zullen zijn in hun uitgavenpatroon. De brancheorganisatie wijst op het lage btw-tarief dat stijgt naar negen procent en de stijging van verschillende, onder meer lokale belastingen.

INretail noemt verder het schrappen van de dividendbelasting ‘onbegrijpelijk’. Dat geld had volgens de organisatie beter besteed kunnen worden in het vlottrekken van het dossier ‘loondoorbetaling bij ziekte’ en in goed mbo-onderwijs. Zo zou in onder meer de woonbranche het tekort aan vakbekwaam personeel dagelijks stijgen. 


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!