Starbucks mikt op tienduizend 'groene winkels'

Starbucks mikt op tienduizend 'groene winkels'

Starbucks wil met het openen van duurzamere winkels een nieuwe standaard zetten voor 'groene retail'. In 2025 wil de koffieketen wereldwijd tienduizend duurzame vestigingen hebben. 

De bouw en het beheer van de nieuwe en te renoveren panden moet duurzaam zijn. Starbucks nodigt ook andere retailers uit zich aan te sluiten bij het initiatief. De koffieketen begint volgend jaar met het ontwikkelen van het programma om alle Amerikaanse en Canadese winkels te testen aan de hand van de nieuw opgestelde criteria.

De groene Starbucks-winkels worden voorzien van zon- en windenergie. Al het materiaal wordt aangeleverd uit duurzame bronnen. Door nieuwe technologieën toe te passen moet het energieverbruik met een kwart naar beneden gaan en het waterverbruik met dertig procent. Ook wil de keten meer hergebruiken en overgebleven voedsel aan lokale voedselbanken doneren.

Het ontwikkelen van de groene winkels is niet alleen goed voor het milieu, het is ook kostenbesparend. De energiezuinige panden leveren naar schatting een kostenbesparing van vijftig miljoen dollar in de komende tien jaar op.

RetailTrends