Beslag op winkelpand van tassenontwerper Omar Munie

Beslag op winkelpand van tassenontwerper Omar Munie

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op het nieuwe kapitale pand van tassenontwerper Omar Munie. Munie heeft volgens de fiscus hoogopgelopen betalingsachterstanden.

De ontwerper stelt dat het hele verhaal op een misverstand berust. "Ik had een regeling bij de belastingdienst, maar omdat ik een duur pand heb gekocht wil de fiscus nu alles afbetaald zien", vertelt Munie aan Omroep West. Volgens hem is een brief hierover naar het oude winkelpand verstuurd en is het daarom misgelopen. "Inmiddels hebben we het volledige bedrag overgemaakt. Dat staat volgende week op de rekening van de Belastingdienst. Het beslag wordt dan opgeheven", zo claimt de ontwerper.

In november wil Munie een zaak openen op steenworp afstand van Paleis Noordeinde. Het pand heeft hij voor 1,7 miljoen euro aan kunnen schaffen met hulp van een anonieme investeerder. De investeerder blijft Munie echter steunen en stelt al voor de investering op de hoogte te zijn geweest van de financiële situatie van de ontwerper.

Sinds 2016 heeft Munie geen loonheffing, omzetbelasting en inkomstenbelasting premie volksverzekeringen meer afgedragen. De belastingdienst wil niet ingaan op deze zaak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!