Michael Kors neemt Versace over

Michael Kors neemt Versace over

Modehuis Michael Kors is de nieuwe eigenaar van branchegenoot Versace. Het Amerikaanse bedrijf betaalt 2,1 miljard dollar, omgerekend ruim 1,8 miljard euro, voor het iconische Italiaanse modemerk.

Met de aankoop verandert moederbedrijf Michael Kors ook zijn naam in Capri Holdings. Het gelijknamige modemerk blijft wel Michael Kors heten. Met de aankoop van Versace wordt het luxeconcern van Capri verder uitgebreid. Vorig jaar kocht het al schoenenmerk Jimmy Choo. Capri denkt dat de aankoop helpt bij een omzetversnelling op de lange termijn. Ook de winst moet op termijn weer gaan stijgen. De familie Versace ontvangt met de verkoop 150 miljoen euro in aandelen.

Versace werd opgericht in 1978 en is al meer dan veertig jaar een toonbeeld van Italiaanse luxe mode. Het bedrijf kwam in zwaar weer terecht toen in 1997 oprichter Gianni Versace werd vermoord in Miami. Zijn zus Donatella werd het boegbeeld van het merk en samen met haar dochter en andere broer vormden het creatieve brein achter het modehuis. Na jaren van tegenvallende cijfers zit het merk alweer een tijdje in de lift. In 2017, twintig jaar na de dood van Gianni Versace, zette de firma 668 miljoen euro om met een winst van vijftien miljoen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends