FNG duikt met nieuwe overname dieper in schoenen

FNG duikt met nieuwe overname dieper in schoenen

Modeconcern FNG is van plan de Nederlandse schoenenfabrikant Henkelman Groep over te nemen. De eigenaar van onder meer Miss Etam wil zo ook voor schoenen de gehele waardeketen tussen producent en consument onder één dak krijgen.

FNG focust zich met name op kleding, maar heeft sinds 2016 met Brantano ook een schoenenketen in zijn portfolio. In eerste instantie werden synergiën gerealiseerd door een nieuw concept in de markt te zetten met focus op schoenen en kleding, waardoor de omzet per vierkante meter in de winkels naar eigen zeggen significant verhoogd werd. In een volgende fase wil Brantano ook focussen op margeverbetering door een deel van de productie zelf aan te sturen, zoals dat ook voor kleding gebeurt via het FNG-aankoopplatform met vestigingen in Hongkong, India en Turkije.

Om de verticale integratie voor schoenen op hetzelfde niveau te krijgen, ging FNG op zoek naar een ‘strategisch puzzelstuk’, dat het vond in Henkelman. De deal, waarbij FNG de Henkelman-organisatie in Nederland en China overneemt, zijn in de afrondende fase. Beide partijen willen de komende periode onder meer de potentiële synergiën in kaart te brengen. Uiterlijk eind dit jaar moet de overname definitief zijn.

Henkelman Groep werd 33 jaar geleden opgericht door Theo Henkelman en is gevestigd in Weert. De organisatie realiseert een omzet van zo’n 45 miljoen euro per jaar en heeft volgens FNG ‘een brede know-how en sterke reputatie’ opgebouwd op het vlak van schoenenproductie.

FNG is in ons land ook actief met de merken Claudia Sträter, Expresso en Steps. Het Belgisch-Nederlandse modebedrijf heeft meer dan vijfhonderd winkels in Europa.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends