Amsterdam wil 'toeristische' bakker sluiten

Amsterdam dreigt bakkerij Andere Koek te sluiten omdat die zich zou richten op toeristen. De meldt Het Parool.

Volgens de gemeente valt de bakkerij onder de zogenaamde mengformule, een winkel met horecagelegenheid. In de bakkerij is namelijk zitgelegenheid gecreëerd waar klanten hun broodje of drankje kunnen nuttigen. En dat is in strijd met het verbod op toeristenwinkels. Ook het klaarmaken van broodjes voor snelle consumptie, wat in de bakkerij gebeurt, mag niet volgens de wetgeving.

Wanneer de bakkerij deze punten niet aanpast, dreigt de gemeente met sluiting. De bakker heeft een voorlopige voorziening bij de rechtbank ingediend. Eerder moest de bakkerij zijn naam al veranderen van de gemeente. Voordat de naam Andere Koek werd aangenomen, heette hij Anne en Frank. Dat viel niet in de smaak bij veel mensen en zorgde voor ophef.

Onlangs diende SP-raadslid Tiers Bakker nog een motie in om toeristische marktkramen te weren. Het raadslid wil voorkomen dat markten overgenomen worden door toeristenwinkels en daarmee traditionele kramen verdringen. Vorig jaar heeft de voltallige gemeenteraad ingestemd met een plan om op te treden tegen winkels die zich richten op toeristen.

Reacties 2


eddy white 29 sep, 05:53

Amsterdam lijkt echt helemaal gek te zijn geworden.... nu willen ze deze bakker ook al sluiten omdat het volgens hun gebaseerd is op toeristen... zonder al deze toeristen is deze stad uitgestorven en zullen vele winkels hun deuren moeten sluiten.... echt waar amsterdam hoe maak je een stad kapot...


bugs bunny 6 okt, 12:14

Laten we vooral niet kijken naar de behoeften van de klanten/toeristen en vooral kijken naar bureaucratische regels die nog voortkomen uit de middeleeuwen.
Laat winkels lekker doen wat ze zelf willen en laat de klant bepalen of ze dat willen. Als het niks is, komt er niemand en veranderd het weer. Als het wel wat is, zit de zaak vol en is er dus duidelijk vraag naar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!