HEMA begint avontuur in Abu Dhabi

HEMA begint avontuur in Abu Dhabi

HEMA heeft donderdag een testwinkel geopend in het Midden-Oosten. De Nederlandse winkelketen maakt in Abu Dhabi zijn debuut buiten Europa.

De winkel is gevuld met een basisassortiment, dat langzaam wordt uitgebreid. “De ervaring die we in Abu Dhabi opdoen, kunnen we direct toepassen in onze winkels die in de komende maanden in Dubai en andere landen in het Midden-Oosten open zullen gaan”, aldus internationaal directeur Richard Flint.

HEMA is ook van plan om flagshipstores te openen, waar het volledige internationale assortiment zal worden gevoerd. De retailer werkt in het Midden-Oosten samen met Apparel Group, die grote kansen voor de Nederlandse formule ziet. Het winkelaanbod bestaat er nu voornamelijk uit luxe winkels, terwijl de lokale bevolking juist behoefte zou hebben aan winkels ‘met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten’.

HEMA heeft volgens Flint niet alleen voor het Midden-Oosten gekozen vanwege de kansen in de markt, maar ‘ook voor de strategische ligging tussen Europa en Azië’. Concrete plannen voor winkels in Azië zijn er nog niet.

Reacties 2


Patricia V 29 sep, 09:12

Grappig, die foto van de Hema in Gouda erboven


Monique Van Roode 30 jan, 13:19

Kunt u ook het adres geven van de nieuwe Hema vestiging in Abu Dhabi, ik ga er binnenkort naar toe!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!