De Bijenkorf tot middernacht open tijdens Rotterdamse Black Friday

De Bijenkorf tot middernacht open tijdens Rotterdamse Black Friday

Rotterdam speelt dit jaar opnieuw in op koopjesdag Black Friday. Winkeliers mogen op vrijdag 23 november tot middernacht openblijven, een uur langer dan tijdens de eerste editie vorig jaar.

De Bijenkorf heeft al laten weten gebruik te maken van de mogelijkheid tot middernacht open te blijven. Net als vorig jaar zullen de winkels in ieder geval tot elf uur geopend zijn, maar binnenstadsvereniging UDSRotterdam verwacht dat meer ondernemers het voorbeeld van de warenhuisketen zullen volgen. “Vorig jaar moesten ondernemers tijdens Black Friday om kwart over elf aan klanten vragen of ze alsjeblieft de winkel wilden verlaten”, zegt directeur Dominique van Elsacker tegen het AD.

Black Friday was vorig jaar de drukste dag in het metronetwerk van Rotterdam. De havenstad was de eerste Nederlandse stad die een eigen versie van het Amerikaanse koopjesevent organiseerde. Van Elsacker sprak tegenover RetailTrends de verwachting uit dat dit jaar meer plaatsen zullen volgen. Zo zouden Amsterdam en Arnhem al interesse hebben getoond om het voorbeeld van Rotterdam te volgen.

Reacties 4


Machiel R 28 sep, 15:51

Vreemd he dat het zo lastig is personeel te vinden in de retail.....


Retailer Rotterdam 28 sep, 16:46

Wat mevrouw van Elsacker beweerd is niet helemaal waar. Waarschijnlijk bedoelt mevrouw de grootwinkelbedrijven want in de Koopgoot en de Lijnbaan was het vanaf 21:00 zo goed als uitgestorven..


Rudolf V 30 sep, 21:18

Dan doet 'Retailer Rotterdam' zich duidelijk anders voor, want het was ook in de Koopgoot om 2200 nog enorm druk met mensen en ook letterlijk overal stonden lange rijen. Wij moesten iig om 2000 nog mensen bellen om bij te springen.


Retailer Rotterdam 5 okt, 12:58

Beste Rudolf V,

In welke winkel bent u werkzaam als ik vragen mag? In de kleinere winkels (dus geen grootwinkelbedrijven of onderdeel van een grote keten) was het niet druk. Als je dan de kosten vergelijkt met de omzet levert het te weinig op om nog een uur langer open te blijven. De pilot die er loopt met de sluitingstijd tot 19:00 is ook al een aanfluiting dus waarom op zo'n dag dan nog een uur er boven op..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!