Specsavers komt met medische oogzorg in de winkel

Specsavers biedt vanaf deze week een preventief ooggezondheidsonderzoek aan in tachtig Nederlandse winkels. Daarmee kan volgens de optiekketen zichtverlies in een vroeg stadium worden gedetecteerd, waardoor het beter behandelbaar is.

Bij een reguliere oogmeting test een opticien onder meer de gezichtsscherpte en wordt de juiste bril aangemeten. Bij een preventief ooggezondheidsonderzoek onderzoekt de optometrist met moderne apparatuur de gezondheid van de ogen, door een foto van het netvlies en een biomicroscopisch onderzoek van de buiten- en binnenzijde van het oog. Daarmee wordt gekeken naar afwijkingen die kunnen duiden op de meest voorkomende oogaandoeningen. Specsavers vraagt 29 euro voor het oogonderzoek.

Steeds meer Nederlanders krijgen volgens directeur Remko Berkel van Specsavers te maken met slechtziendheid of blindheid. Ook blijkt uit eigen onderzoek van de retailer dat de wachttijd voor oogzorg in het ziekenhuis sinds 2013 met 62 procent is gestegen. “Optometristen kunnen hierin een rol spelen en alleen die mensen doorverwijzen die echt tweedelijns zorg bij een oogarts nodig hebben”, stelt hij.

Berkel sprak begin vorig jaar al de verwachting uit dat Specsavers in de toekomst eenvoudige medische handelingen zou uitvoeren. Meetapparatuur van opticiens en audiciens bevat volgens hem steeds meer toegepaste technologie. “Dat geeft tijd en ruimte om taken uit de eerstelijnszorg naar ons toe te trekken.”

Specsavers kondigde onlangs al aan de komende tijd veel te investeren in de professionalisering van de oogzorg. De van oorsprong Britse keten heeft zo’n 140 winkels in Nederland en boekte hier vorig jaar een omzet van 140 miljoen euro. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!