'Helft Nederlandse onlinebetalingen gaat via mobiel'

'Helft Nederlandse onlinebetalingen gaat via mobiel'

Onlinebetalingen worden in Nederland voor 49 procent op een mobiel device uitgevoerd. Daarmee staat Nederland in de mondiale top tien wat betreft het shoppen via de smartphone, blijkt uit de Global Commerce Review van technologiebedrijf Criteo.

Het aantal transacties via mobiele devices nam in ons land met 29 procent toe in het afgelopen kwartaal. Via desktops en laptops werden juist zeven procent minder transacties gedaan. Zweden is internationaal koploper, met zestig procent van de onlinebestellingen die mobiel wordt afgerond. Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk staan met respectievelijk 57 en 55 procent op plek twee en drie.

Spelers die alleen online verkopen, zien hun voorsprong op retailers met fysieke winkels steeds verder toenemen, blijkt uit het onderzoek. Zo is voor pure online spelers die hun eigen apps actief promoten al 31 procent van de transacties afkomstig van het in-app kanaal. Bij multichannelers is dit 21 procent. Wereldwijd groeide het aantal in-app betalingen met dertig procent.

Azië, Australië en Oceanië blijven leidend in mobiele transacties, met een aandeel van 51 procent, maar alle andere regio’s lopen hun achterstand gestaag in. Zo is het percentage in het Midden-Oosten en Afrika inmiddels 47 en in Europa 44 procent.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!