Kans op outlet in Assen weer kleiner

Kans op outlet in Assen weer kleiner

De provincie Drenthe heeft zich opnieuw uitgesproken tegen de realisatie van een outletcentrum in Assen. In de nieuwe omgevingsvisie is geen ruimte voor grootschalige detailhandel in het buitengebied, zo werd volgens RTV Drenthe woensdagavond besloten.

Provinciale Staten stelt dat er geen plek is voor ‘weidewinkels buiten de bebouwde kom’ en duidt ook een outletcentrum als zodanig aan. Alleen de provinciale PVV zag een outlet nog zitten, omdat die partij het beschouwt als ‘vrijetijdsvoorziening’ en niet als een concurrent voor de binnenstad en omliggende koopcentra. Een amendement van die partij werd echter met 33 tegen zes stemmen verworpen.

De gemeente Assen is niet verrast door het besluit van de provincie en beraadt zich op volgende stappen. Zo wordt contact opgenomen met initiatiefnemer Raymond Coronel en komt het plan opnieuw op de agenda in het college. “Maar het wordt er in ieder geval niet makkelijker op om een factory outlet center te realiseren”, aldus wethouder Janna Booij.

Coronel liet onlangs nog weten ook zonder toestemming van de provincie kansen te zien voor zijn outletplan. Hij beriep zich op een geval in Appingedam, waar een verbod op een Bristol-vestiging buiten het stadscentrum door de Raad van State als ‘onvoldoende onderbouwd’ werd beoordeeld. Coronel concludeerde daaruit dat ook bij het TT-circuit in Assen kan worden gebouwd, waarna het aan de provincie is om beroep aan te tekenen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!