Nieuwe Hudson’s Bay-baas: 'Ook in Nederland is de situatie moeilijk'

Nieuwe Hudson’s Bay-baas: 'Ook in Nederland is de situatie moeilijk'

De Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof had het niet gered zonder fusie met Karstadt. Eigenaar Hudson’s Bay Company heeft de fout gemaakt door ‘Amerikaanse recepten’ één op één over te nemen in Duitsland. Dat zegt René Benko van Signa Holding tegenover Handelsblatt.

Signa Holding sluit een joint venture met Hudson’s Bay Company, waarbij de Oostenrijkse investeerder de volledige controle over de operationele activiteiten krijgt. De toestand bij Galeria Kaufhof is volgens Benko ‘net zo zorgwekkend als bij Karstadt’, dat hij in 2014 voor een euro overnam. Die warenhuisketen schreef vorig jaar voor het eerst in jaren weer zwarte cijfers.

Benko wil nu ook Galeria Kaufhof ‘rehabiliteren en stabiliseren’. Daarbij belooft hij voor alle circa tweehonderd winkels te ‘vechten’. “Wij zijn sterk overtuigd van het warenhuis als zodanig. De binnensteden hebben een gouden toekomst, geloof me”, aldus de topman.

Door de deal met Hudson’s Bay Company krijgt hij ook de controle over de filialen van Hudson’s Bay in Nederland en Saks Off Fifth in Europa. “Ook daar is de situatie moeilijk”, stelt Benko. Het is volgens hem logisch dat Hudson’s Bay Company niet Galeria Kaufhof verkoopt en vervolgens ‘een dozijn winkels in Nederland aanstuurt vanuit Canada’. “We zullen er ook onze handen uit de mouwen steken”, zegt hij.

Hudson’s Bay vierde onlangs zijn eerste verjaardag in ons land. De warenhuisketen heeft dertien vestigingen in Nederland en opent er volgend jaar nog twee. Het is niet bekend hoe Hudson’s Bay hier presteert. Specifieke cijfers over Nederland zijn nooit bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!