IKEA komt met plan voor lagere werkdruk

IKEA komt met plan voor lagere werkdruk

IKEA erkent dat er problemen zijn met de werkdruk in zijn Nederlandse winkels. Inmiddels heeft de woonwinkelketen een plan opgesteld om die te verlagen, zegt een woordvoerder in Trouw.

IKEA denkt er onder meer over om van sommige medewerkers het aantal contracturen uit te breiden. Vakbond FNV vindt dat een goed idee, maar nog niet genoeg. Er moet volgens de bond meer personeel bij komen, omdat het huidige personeel het werk niet aan kan. “Ze werken op de toppen van hun kunnen”, aldus bestuurder Marian Beldsnijder.

Over een ander twistpunt, de halvering van de zaterdagtoeslag, lijkt IKEA niet van gedachten te veranderen. Die verlaging past bij de veranderingen in het gedrag van veel klanten, zegt de woordvoerder. “Steeds meer klanten bestellen op internet en het bezoek in de winkel verschuift naar weekenden en avonden.” 

Een delegatie van FNV overhandigde vrijdag ruim vijftienhonderd handtekeningen aan IKEA, met een oproep om de werkdruk aan te pakken en met betere loonvoorstellen te komen. Cao-onderhandelingen tussen beide partijen liepen deze maand opnieuw vast. Over de cao die eind vorige maand afliep, werd een jaar geleden pas met terugwerkende kracht overeenstemming bereikt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!