'Sears bereidt zich voor op een faillissement'

Het noodlijdende Amerikaanse warenhuisconcern Sears heeft adviseurs aangesteld om mogelijk deze week nog een faillissementsaanvraag in te dienen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijde bronnen.

De noodgreep zou voortkomen uit de naderende deadline om een schuld van 134 miljoen dollar terug te betalen. Afgelopen dagen zijn de adviseurs op het hoofdkantoor van de winkelier gezien. Sears blijft andere opties bespreken. Een interne herstructurering zou ook nog een mogelijkheid zijn, zo beweren de bronnen. Er wordt gekeken naar de verkoop van vastgoed en andere onderdelen ter waarde van miljarden dollars.

Topmand Edward Lampart zoekt een manier om de keten weer winstgevend te maken. Hij zou het bedrijf voor een faillissement kunnen behoeden door een betaling uit te voeren. Als de rechter het faillissement toewijst, biedt dat bescherming tegen vorderingen van schuldeisers.

Het eens beeldbepalende bedrijf verkeert al tijden in zwaar weer. De keten draait al jaren verlies en heeft een grote schuldenlast. In het eerste kwartaal van dit boekjaar zag het concern de omzet teruglopen van 4,2 naar 2,9 miljard dollar, een daling van 31 procent.

Reacties 2


Reinder Koornstra 10 okt, 11:43

De helden vallen!


Bert Ysfogel 11 okt, 12:12

Als dit een recente foto is dan kan ik me voorstellen dat (jonge)mensen niet opgewonden raken om hier naar binnen te gaan. Zo zagen die winkels er ook uit in de jaren 80/90 en de tijden (en het aanbod) zijn verandert, dat weten we.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!