Aantal retailfaillissementen loopt verder op

Aantal retailfaillissementen loopt verder op

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag vorige maand op 28. Dat zijn er drie meer dan in augustus, blijkt uit cijfers van het CBS.

Ten opzichte van september vorig jaar waren er afgelopen maand drie faillissementen minder. Vorige maand gingen onder meer drie huishoudwinkels, drie voedingszaken en twee elektronicaretailers failliet. Verder ging één winkel in recreatieartikelen over de kop. Net als in augustus, waren er geen faillissementen onder supermarkten en warenhuizen.

In augustus waren er ook al drie faillissementen meer dan de voorafgaande maand. Januari blijft vooralsnog de maand met de meeste faillissementen, met 44 stuks. Juni en mei volgen met respectievelijk 37 en 33, terwijl juli er met 22 de minste telde. In totaal zijn dit jaar tot nu toe 267 retailers failliet verklaard. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd al 378.

Begin vorige maand werd ringenmaker Insignety vier jaar na zijn oprichting failliet verklaard. Het bedrijf had sinds eind vorig jaar een eigen flagshipstore in Amsterdam. 
 

RetailTrends