Ook Rotterdam rekt winkelopeningstijden op

Winkels in alle wijken van Rotterdam mogen straks op zondagochtend al om acht uur hun deuren openen. Een voorstel daartoe lijkt op een meerderheid in de gemeenteraad te kunnen rekenen, schrijft NRC.

Volgens de huidige regels mogen winkels in de stad op zon- en feestdagen vanaf twaalf uur ’s middags open. Alleen in gebieden met ‘bijzondere recreatieve toeristische aantrekkingskracht’ mogen ze al om acht uur open, wat nu geldt voor het centrum en Hoek van Holland. 

“Rotterdam is booming op toeristisch gebied”, zegt mede-initiatiefnemer Faouzi Achbar van Denk. Mensen komen volgens hem niet alleen voor het centrum, maar gaan ook verder de wijken in. Daarnaast wijst hij op oneerlijke concurrentie tussen winkeliers in het centrum en daarbuiten.

Vorige week werd al bekend dat winkels in Den Haag binnenkort langer open mogen blijven op zondag. Ze hoeven pas om elf uur ’s avonds hun deuren te sluiten, vier uur later dan nu het geval is. Daarnaast worden de openingstijden doordeweeks met een uur opgerekt, van tien naar elf uur in de avond.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!