Nederlandse detailhandel houdt groeitempo vast

Nederlandse detailhandel houdt groeitempo vast

De Nederlandse detailhandelsomzet is in augustus met 3,4 procent opgelopen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is in lijn met het groeitempo van de laatste maanden. Zowel de food- als non-foodsector eindigden de zomermaand in de plus, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

De non-foodbranche boekte 2,1 procent meer omzet, mede doordat het verkoopvolume 2,4 procent hoger lag dan een jaar eerder. Kledingwinkels groeiden met 3,3 procent het hardst, gevolgd door elektronicazaken met 2,8 procent en drogisterijen met 2,5 procent. Ook schoenenverkopers (2,2 procent), winkels in recreatieartikelen (1,5 procent) en dhz-zaken (0,2 procent) zagen hun omzet oplopen. Winkels in meubels en woninginrichting zagen hun omzet als enige teruglopen, met 0,1 procent. 

In de foodsector kwam de omzetgroei uit op 3,1 procent, waarbij het volume met 2,1 procent groeide. Supermarkten boekten vier procent meer omzet. De omzet van speciaalzaken viel echter met 3,2 procent terug.

Verder lag de online omzet bijna twintig procent hoger dan in augustus 2017. Pure onlinespelers kregen er veertien procent meer bij, terwijl de online omzet van multichannel retailers met bijna 32 procent opliep.

RetailTrends