Paddepoel-ruzie lijkt beslecht: verplichte zondagsopening van de baan

Paddepoel-ruzie lijkt beslecht: verplichte zondagsopening van de baan

Winkeliers in het Groningse winkelcentrum Paddepoel mogen voortaan zelf beslissen of ze op zondag hun deuren openen. Dat heeft het nieuwe bestuur van de Vereniging van Eigenaren volgens Dagblad van het Noorden besloten.

Het VvE-bestuur schrijft in een brief zich ten doel gesteld te hebben 'het vizier open en positief te richten op de toekomst om het winkelcentrum als geheel een sterkere eenheid te maken’. Eerder kregen winkeliers die zich niet aan de verplichte zondagsopening hielden hoge boetes opgelegd. Wat er gebeurt met al opgelegde of betaalde boetes, is niet duidelijk. “Ik wil eerst dat ons voorstel voor de openingstijden tijdens de algemene ledenvergadering wordt behandeld, daarna gaan we het over de boetes hebben”, zegt bestuurslid Dick Maans.

De verplichte openingstijden werden opgelegd om een succes van het winkelcentrum te maken, zegt Maans. “Inmiddels zijn we er achter dat het succes hier niet van afhankelijk hoeft te zijn.” Het nieuwe beleid rond de openingstijden wordt volgende maand voorgelegd aan de leden van de VvE.

Het Groningse winkelcentrum is al bijna twee jaar het toneel van een juridische strijd, doordat sommige winkeliers weigerden hun winkel op zondag te openen en daarvoor vijfhonderd euro boete per keer kregen. Voor sommige ondernemers liep het bedrag op tot in de tienduizenden euro’s. Een kleine groep kreeg eerder dit jaar al toestemming om zijn deuren op zondag gesloten te houden door een ontheffing aan te vragen.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends