Claire’s voltooit herstructurering, sluit mogelijk Britse winkels

De Amerikaanse winkelketen Claire’s heeft in eigen land met succes een herstructurering afgerond. Bij de reorganisatie is onder meer 1,9 miljard dollar aan schulden weggewerkt en 575 miljoen dollar aan nieuw kapitaal verstrekt.

Claire’s vroeg afgelopen maart bij de rechtbank om een zogenoemde chapter 11-prodecure, om de financiële problemen waar de tienerketen al enige tijd mee kampte op te kunnen lossen. Destijds werd door topman Ron Marshall benadrukt dat de herstructurering geen operationele gevolgen zou hebben. “We zullen dit proces afronden als een gezonder, winstgevender bedrijf”, stelde hij.

Dat is volgens hem ‘precies wat Claire’s heeft gedaan’. “We zijn goed gepositioneerd zijn voor groei en succes op de lange termijn”, aldus Marshall.

Bij de herstructurering zijn de internationale winkels, waaronder in Nederland, buiten schot gebleven. In het Verenigd Koninkrijk worden volgens The Press Association nu gesprekken gevoerd om een deel van de ruim 370 winkels te sluiten. Claire’s laat alleen weten dat het sluiten van slecht presterende winkels ‘onderdeel is van de normale bedrijfsvoering’. In Nederland zijn geen signalen dat er winkels worden gesloten, meldt vakbond CNV tegenover het AD.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!