Sligro groeit, maar ziet toenemend tekort aan personeel

Sligro groeit, maar ziet toenemend tekort aan personeel

Sligro Food Group heeft zijn omzet in het derde kwartaal met ruim elf procent zien groeien naar 591 miljoen euro. In tegenstelling tot het vorige kwartaal, was er ook sprake van autonome groei.

Groothandelketen Sligro groeide in het derde kwartaal met 3,3 procent, exclusief het effect van overnames. In totaal boekte het bedrijf in de eerste drie kwartalen 1,72 miljard euro omzet, waarmee het ruim elf procent voorloopt op 2017. Met name de zomermaanden juli en augustus droegen volgens Sligro bij aan het relatief sterke kwartaal. In het tweede kwartaal liep de autonome omzet nog een fractie terug.

Sligro laat verder weten dat zowel binnen als buiten de eigen sector de vraag naar logistiek personeel toeneemt, wat voor steeds meer schaarste en tekort aan capaciteit zorgt. De oplossingen die het concern nu inzet om dat op te vangen, zijn kostbaar. ‘De maatregelen die wij in de komende maanden nemen, zijn er dan ook op gericht om onze capaciteit structureel te vergroten en onszelf minder afhankelijk te maken van traditionele vormen van transport en logistiek’, stelt Sligro in een toelichting.

Sligro maakte eerder deze week bekend tweehonderd banen te schrappen op zijn hoofdkantoor in Veghel. De reorganisatie heeft te maken met de verkoop van Emté en het ‘stroomlijnen’ van de organisatie.
 

Reacties

Zal wel meevallen te weinig personeel deze week berichten ze nog dat er 200 uit gaan.

Zit er dan niet iemand bij die ze kunnen omscholen ??

Geplaatst door ikke weet het op 18 oktober 2018 om 17:10

Laatste nieuws

RetailTrends