IKEA geeft Nederlands personeel een pensioengarantie

IKEA geeft Nederlands personeel een pensioengarantie

IKEA verplicht zichzelf geld bij te storten in het eigen pensioenfonds om kortingen op de pensioenen van zijn personeel te voorkomen. Daarmee wordt de hoogte van het pensioen voor de vijftienduizend medewerkers een stuk zekerder.

De zogenoemde ‘bijstortingsverplichting’ houdt in dat IKEA moet bijbetalen wanneer de ingelegde pensioenpremies en de rendementen daarop te weinig opleveren om de afgesproken pensioenen te betalen. Met de stap breekt IKEA met een trend, waarbij dergelijke verplichtingen juist steeds minder vaak voorkomen. Volgens onderzoek van het FD zijn er nog maar 29 werkgevers in Nederland die op die manier het pensioen garanderen. 

Tegenover de bijstorting staat een lagere pensioenpremie. Een woordvoerder van de meubelketen zegt dat het voor werknemers positief is dat ‘de opgebouwde pensioenaanspraken niet worden afgestempeld’. Ook de lagere premie en dus lagere bijdrage van medewerkers is volgens IKEA een voordeel.

Onlangs werd nog duidelijk dat IKEA en de vakbonden opnieuw zijn vastgelopen in hun onderhandelingen over een nieuwe cao. De werkdruk in de Nederlandse winkels zou onder meer te hoog zijn, waarvoor de retailer inmiddels een plan heeft opgesteld. Verder is er onenigheid over de loonvoorstellen en toeslagen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!