Beter Bed strikt oud-topmannen Zeeman en Metro

Beter Bed strikt oud-topmannen Zeeman en Metro

Bart Karis, Pieter Boone en Alain Beyens worden eind dit jaar opgenomen in de raad van commissarissen van Beter Bed. Daartoe wordt op 3 december een buitengewone algemene vergadering gehouden.

Karis was tot eind vorig jaar ceo bij Zeeman, waar hij tien jaar aan het roer stond. Eerder bekleedde hij directie- en managementfuncties bij Ahold, IKEA en V&D. Boone nam dit jaar afscheid als coo van Metro Group, terwijl zijn contract nog twee jaar doorliep. Een reden werd daarbij niet bekengemaakt. Beyens was tussen eind vorig jaar en afgelopen juni topman van het Belgische Fiets!, dat tot voor kort onder meer eigenaar was van de Nederlandse winkelketen Hans Struijk.

Beter Bed kondigde recent verschillende maatregelen aan in het buitenland, waar bijna twee derde van de omzet vandaan komt. Zo trok de beddenverkoper zich terug uit Spanje en Frankrijk, terwijl in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland winkels worden gesloten. Beter Bed zag zijn totale omzet in het derde kwartaal met ruim zeven procent dalen en loopt nu vijf procent achter ten opzichte van vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!