Ook Groningse zondagsboetes nu van tafel

Ook Groningse zondagsboetes nu van tafel

Fietsenwinkel Paddepoel Fietsen hoeft de opgelegde boetes voor het weigeren om op zondag open te gaan niet te betalen. Ook worden al betaalde boetes teruggestort en krijgen de eigenaren een schadevergoeding, zo laten zij weten aan Dagblad van het Noorden.

De VvE van winkelcentrum Paddepoel en de eigenaren van de fietsenzaak kwamen tijdens het hoger beroep nader tot elkaar. De boetes die waren opgelopen tot ruim zestigduizend euro, worden kwijtgescholden en het al betaalde bedrag van zesduizend euro wordt terugbetaald. Ook krijgen de eigenaren van de winkel een schadevergoeding van vierduizend euro. Tegelijkertijd moet Paddepoel Fietsen de contributie voor 2018, die de eigenaren weigerden te betalen, met terugwerkende kracht alsnog voldoen.

Het schrappen van de boetes volgt nadat het nieuwe VvE-bestuur onlangs bekendmaakte dat de verplichte zondagsopening van tafel gaat. Volgens het nieuwe beleid mogen winkeliers ook op donderdag en op zaterdag een uur eerder dicht. Voordat de openingstijden officieel veranderd worden, moeten de leden van de VvE de nieuwe tijden nog goedkeuren tijdens de ledenvergadering volgende maand.

Het Groningse winkelcentrum is al bijna twee jaar het toneel van een juridische strijd, doordat sommige winkeliers weigerden hun winkel op zondag te openen en daarvoor vijfhonderd euro boete per keer kregen. Bij de fietsenwinkel liep de ruzie het meest uit de hand, omdat de VvE uiteindelijk beslag legde op het pand van de retailer.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends