Unibail ziet retailers voorzichtiger worden

Unibail-Rodamco-Westfield doet steeds langer over zijn onderhandelingen met retailers die een pand willen huren. Dat heeft te maken met de ‘grote uitdagingen’ waarmee winkelketens zich geconfronteerd zien, schrijft het vastgoedconcern in zijn kwartaalverslag.

Het Nederlands-Franse vastgoedbedrijf toont zich over het algemeen tevreden over de ontwikkelingen van zijn winkelcentra, maar merkt dat retailers door de veranderende marktomstandigheden behoedzamer opereren. ‘Velen zijn voorzichtig in alle elementen van hun business, inclusief nieuwe winkelopeningen’, zo staat te lezen in het verslag. 

Unibail-Rodamco Westfield heeft de huurinkomsten van zijn winkelcentra in de eerste negen maanden van dit jaar met ruim 22 procent zien stijgen tot 1,35 miljard euro. Dat komt vooral door de overname van de centra van Westfield in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waarmee 169,3 miljoen euro aan nieuwe omzet werd toegevoegd. De vier winkelcentra in Nederland waren goed voor 52 miljoen euro aan huurinkomsten, een groei van net geen twee procent. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!