Beter Bed wil in twee jaar 25 miljoen besparen

Beter Bed wil in twee jaar 25 miljoen besparen

Beter Bed heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de prestaties de komende jaren te verbeteren. De beddenretailer mikt onder meer op kostenbesparingen van 25 miljoen euro tot en met 2020, zo werd bekendgemaakt in een strategie-update.

Beter Bed later verder weten een jaarlijks investeringsniveau van drie à vier procent van de omzet aan te houden. Ook wil de retailer het onlineaandeel van de omzet ophogen tot twintig procent. Beter Bed mikt voor de komende jaren op een jaarlijkse omzetgroei van vier tot vijf procent bij een ebitda-marge van zeven tot negen procent op middellange termijn.

Naar verwachting wordt dit en volgend jaar geen dividend uitgekeerd. Op lange termijn zal Beter Bed zoals gebruikelijk weer vijftig procent van de nettowinst als dividend uitbetalen, op voorwaarde dat de financiële positie dat toelaat. Het beddenconcern zegt dat zijn strategie kan rekenen op de volledige steun van de banken en blijft binnen de bestaande kredietfaciliteiten opereren.

De nieuwe maatregelen komen bovenop de ingrepen die Beter Bed onlangs aankondigde in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daar worden 176 van de duizend winkels van Matratzen Concord gesloten, terwijl 64 mensen op het hoofdkantoor en in het supportteam van die formule hun baan verliezen. Eerder trok Beter Bed, dat kampt met omzetdalingen, zich al terug uit Spanje en Frankrijk.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends