Walmart wil parkeerplaatsen laten 'bruisen'

Walmart wil parkeerplaatsen laten 'bruisen'

Walmart gaat een aantal van zijn parkeerplaatsen transformeren naar ‘bruisende stadscentra’. In de zogenoemde Town Centers is plek voor onder meer restaurants, winkels, foodhallen, parkjes en entertainment. Dat heeft vastgoeddirecteur L.B. Johnson van de Amerikaanse winkelketen laten weten tijdens een retailbijeenkomst in Atlanta, meldt The Atlanta Business Chronicle.

De parkeerplaatsen moeten volgens Johnson uitgroeien tot ruimtes waar de lokale gemeenschap zijn tijd kan doorbrengen. Het eerste project staat gepland voor zijn Supercenter in Loveland, Colorado, waar Walmart naast zijn parkeerplaats over nog bijna vijf hectare braakliggend terrein beschikt.
Op een speciale website van de retailer, Walmart Reimagined, is te zien dat er ook project staan gepland in staten als Californië, Arkansas, Texas en Washington. “Er is een transformatie aan de gang”, stelt Johnson. “We werken samen met de lokale community om een visie te ontwikkelen die niet alleen van Walmart is, maar wordt gedeeld met de gemeente.”

Johnson gaf in zijn presentatie voorbeelden van een boerenmarkt of paaseierenzoektocht voor de winkel van Walmart. “We willen deze ervaringen en activiteiten uitbreiden met meer eten en drinken, gezondheid en fitness, essentiële diensten en entertainment”, aldus de topman. Ook het toevoegen van bijvoorbeeld appartementen behoort volgens hem tot de mogelijkheden.

Walmart heeft volgens de laatste cijfers 5.358 winkels in de Verenigde Staten, waarvan ruim 3.500 zogenoemde Supercenters. Een gemiddelde parkeerplaats van zo’n grote supermarkt is circa drie hectare groot.

Bekijk op RetailTrends een video die laat zien wat we kunnen verwachten van Walmarts bruisende parkeerplaatsen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends