Rotterdam gaat voor 'meest vernieuwende binnenstad van de Benelux'

Rotterdam gaat voor 'meest vernieuwende binnenstad van de Benelux'

De ondernemersvereniging van Rotterdam wil jaarlijks 1,2 miljoen euro investeren in de binnenstad. Daarmee moet het centrum aantrekkelijk blijven voor het winkelend publiek en de stad op de kaart gezet worden als de 'meest vernieuwende binnenstad van de Benelux'.

Volgens voorzitter Rob Vester van binnenstadsvereniging Urban Department Store is het van levensbelang dat het winkelend publiek de Maasstad blijft bezoeken. De miljoeneninvestering moet in vijf jaar tijd vijftien procent meer klanten en waardering opleveren.  

Voor ieder onderdeel van het centrum is een op maat gemaakte aanpak bedacht. De vereniging wil onder meer dat het winkelcentrum Central Plaza ‘in de loop’ blijft liggen. Verder moet op de Lijnbaan een servicepunt met toiletten en bezoekersinformatie komen en wordt op de Kruiskade geïnvesteerd in meer groen, verlichting en fietsparkeerplaatsen. Vester vertelt in het AD ook de successen als Black Friday en Late Night Shopping verder te willen uitbreiden. 

Om de plannen te kunnen uitvoeren is echter de steun van zoveel mogelijk ondernemers en pandeigenaren nodig. Die dragen dan allemaal een deel bij aan het budget. In november volgt er een stemming om te onderzoeken of er genoeg draagvlak is voor die ambitieuze initiatief. 
 

Reacties 1


Plf Hhoen 31 okt, 11:53

Tussen de koopgoot en de markthal zie je alleen maar ellende en verloedering er dus nog wel wat werk aan de winkel wil je die belofte waarmaken

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!