Groningse binnenstad krijgt tweede overdekte vershal

Groningse binnenstad krijgt tweede overdekte vershal

De supermarkt van Aldi in het centrum van Groningen wordt vervangen door een markthal. Het betekent na Merckt op de Grote Markt de tweede overdekte vershal voor de stad.

Onder de noemer Mercado vestigen zich op duizend vierkante meter een ambachtelijke bakker, slager, zuivelwinkel, visboer en groenteboer. Bij de markthal aan de Rode Weeshuisstraat komt ook een pleintje, terwijl boven de versmarkt appartementen komen. Ontwikkelaar MWPO wil met Mercado ‘een nieuw stukje binnenstad’ creëren, zegt eigenaar Kristiaan Capelle tegen het Dagblad van het Noorden. “Groningen wordt immers steeds internationaler en stedelijker.”

Naast de nieuwe markthal wordt ook het voormalige magazijn van V&D in dezelfde straat aangepakt. Daar komen op de begane grond winkelruimtes met daarboven appartementen voor jonge professionals. De werkzaamheden beginnen komend voorjaar en moeten in 2020 zijn afgerond. 

MWPO is ook de ontwikkelaar van foodhal Merckt, die inmiddels in aanbouw is. Het versconcept op de Grote Markt krijgt op drie verdiepingen eetkraampjes van verschillende ondernemers, een bierbrouwerij en een dakterras. 


 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends