IKEA viert Nederlandse verjaardag met kledingcollectie

IKEA viert Nederlandse verjaardag met kledingcollectie

IKEA komt ter ere van zijn 75-jarige bestaan in Nederland met een eigen kledinglijn. Een collectie T-shirts en sweaters ligt vanaf donderdag in zes Nederlandse winkels.

De kleding bevat opdrukken die verwijzen naar karakteristieke elementen van IKEA. Zo zijn er t-shirts met teksten als ‘Billy is my homeboy’ en ‘Ik wil niet opgehaald worden uit Smaland’. Ook kledingstukken met afbeeldingen van een hotdog en een imbussleutel behoren tot de collectie. De kleding wordt verkocht bij de vestigingen in Amsterdam, Amersfoort, Barendrecht, Eindhoven, Heerlen een Utrecht. De T-shirts worden voor 9,95 euro verkocht, een sweater kost 19,95.

Iedere vestiging wordt uitgerust met een paar honderd exemplaren, laat een woordvoerder weten aan het AD. Hij verwacht dat die binnen een dag zijn uitverkocht. “Als de vraag echt gigantisch is, zien we wel weer verder.” Er komen ook nog winacties voor de kledingcollecties op social media. 
 

Reacties 1


H van Veen 1 nov, 17:36

De eerste IKEA winkel in Nederland is in 1978 geopend. Is dus geen 75 jaar.
IKEA Zweden is in 1943 gestart. Daar bestaat IKEA dus wel 75 jaar. Ik hoop ook dat er Småland op shirt staat ipv. Smaland.
Smaland is geen Zweedse naam.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!