Weg vrij voor overname HEMA

Marcel Boekhoorn mag HEMA overnemen van Lion Capital. Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag besloten.

De toezichthouder laat weten dat voor de overname geen vergunning nodig is en ziet geen concurrentiebezwaren. ‘Er is geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren’, klinkt het in een toelichting. De overname van HEMA door Boekhoorn werd tweeënhalve week geleden bekendgemaakt. De koopsom is niet naar buiten gebracht.

Boekhoorn verstrekte HEMA direct een kapitaalinjectie van veertig miljoen euro en nam leningen ter waarde van honderd miljoen euro over. “Die loden last zit groei in de weg en belemmert de optimale gebruikmaking van het sterke merk HEMA”, zei de nieuwe eigenaar over de schuldenberg. Nog altijd kampt de winkelketen met een schuld van zo’n 750 miljoen euro.

HEMA verwacht onder Boekhoorn versneld te kunnen groeien, zowel in Nederland als over de grens. De winkelketen is elf jaar in handen geweest van het Britse Lion Capital.
 

Reacties 1


Theo Terdu 6 nov, 12:24

Een grande chapeau is hier op haar plaats

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!