Rituals groeit voorbij half miljard en boekt meer winst

Rituals groeit voorbij half miljard en boekt meer winst

Rituals heeft zijn omzet vorig jaar met 36 procent opgevoerd tot ruim 544 miljoen euro. De nettowinst van de Nederlandse cosmeticaketen liep op van 43,9 tot 54,7 miljoen euro.

Iets minder dan de helft van omzet, ruim 239 miljoen euro, is afkomstig uit de Benelux. Daar groeide Rituals met 22,5 procent. De Duitstalige regio’s staan met 161,7 miljoen euro op een tweede plek, gevolgd door de Scandinavische landen met bijna zestig miljoen. Verder boekte de cosmeticaketen 49,9 miljoen euro omzet in Spanje en Portugal en 33 miljoen in de overige markten.

Rituals kreeg er vorig jaar 510 fulltime banen bij en zit op een totaal van 2765. Het hoofdkantoor werd uitgebreid met meer dan honderd mensen tot 294 man personeel. De personeelskosten liepen op van zeventien naar bijna 24 miljoen euro. De huren waren met 73 miljoen euro veruit de grootste kostenpost, gevolgd door logistiek (26,5 miljoen). De totale kosten stegen van 128 naar bijna 184 miljoen euro.

Rituals heeft meer dan 650 winkels in 25 landen en hoopt eind dit jaar op 750 te zitten. In Nederland is weinig ruimte meer voor nieuwe vestigingen, vertelde country director Lizette Lulofs-van Munster in september tijdens het Retail & Brands Festival. “We zijn best veel verkrijgbaar en hebben heel veel verkooppunten, dus dat is de focus niet.” Rituals heeft in de Benelux 178 winkels, 350 shop-in-shops en is op een aantal vliegvelden aanwezig.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!