C&A krijgt shop-in-shops van Duitse interieurketen

C&A krijgt shop-in-shops van Duitse interieurketen

C&A voorziet zeven grote winkels in Duitsland van shop-in-shops van meubel- en decoratieketen Butlers. In totaal biedt de modeketen de producten van de Duitse interieurspeler in vijfhonderd filialen aan, zo vertelt landendirecteur Mohamed Bouyaala aan Handelsblatt.

De shop-in-shops tellen veertig vierkante meter en zijn te vinden in grote steden als Berlijn en Düsseldorf. De samenwerking past bij de eerder aangekondigde stap om sterker te focussen op accessoires. Terwijl die volgens Bouyaala bij veel concurrenten al goed zijn voor een kwart van de omzet, is dat bij C&A nog maar zeven procent. “We weten uit marktonderzoek dat het segment accessoires een aanzienlijk groeipotentieel heeft, vooral in de kersttijd”, aldus de directeur.

Sinds vorige maand verkoopt C&A al artikelen als dekens, dekbedovertrekken en handdoeken in 45 Duitse filialen. Daarnaast moeten speelgoed en cosmetica de omzet stimuleren. Ook vernieuwingen van het kernassortiment moeten daaraan bijdragen, zoals de samenwerking met jeansmerk Mustang als eerste ‘premiumpartner’. Een woordvoerder zegt dat gesprekken worden gevoerd met meer nieuwe leveranciers van ‘binnen en buiten de textielsector’.

C&A vernieuwt dit jaar 25 winkels in Duitsland, waar in totaal ruim 47 miljoen euro voor is gereserveerd. Eerder werd al bekend dat er in heel Europa 181 vestigingen op de schop gaan. Binnen drie jaar moet de modernisering in heel Europa zijn afgerond.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends