Conrad Electronic te groot voor Boekelo

Conrad Electronic, Europa's grootste thuiswinkelbedrijf op het gebied van elektronica, zal het winkelfiliaal in Boekelo eind januari sluiten. Conrad Electronic is al een jaar bezig om een nieuwe strategie te volgen welke zich concentreert op het internet. Met een assortiment van 70.000 artikelen is de winkel in Boekelo te klein geworden, hierin kunnen ze slechts 2.000 producten laten zien. Het assortiment zal de komende jaren zal toenemen tot ca. 100.000 artikelen. Daarnaast nemen de bezoekers-aantallen op internet fors toe. Het aantal internetbestellingen is verdubbeld ten opzichte van 2004 en zorgt nu al voor 60 procent van de omzet.

"De nieuw opgezette Megastores (1500 tot 2000 m²) van het moederbedrijf in Duitsland en van de dochteronderneming Oostenrijk zijn zo'n succes, dat wij in Nederland en ook in Zwitserland deze formule graag willen inzetten" zegt Michel Lieffering, de Managing Director bij Conrad Benelux. "De ambitie was om in Oost-Nederland de eerste Megastore neer te zetten. Onderzoek heeft uitgewezen dat Plein Westermaat in Hengelo de beste locatie in Twente is om een Conrad Megastore te openen. Echter de trage besluitvorming van de gemeente Hengelo in de derde fase van Plein Westermaat, waarvoor Conrad zich heeft ingeschreven, heeft er toe geleid dat wij de kleine winkel in Boekelo vroegtijdig moeten sluiten. Het duurt gewoon te lang voordat de plannen met betrekking tot de opening van Plein Westermaat concreet zijn. De winkel sluit in de huidige vorm niet meer aan op de behoefte van de klant en het internationale Conrad Concept."

Wanneer de eerste Megastore wordt geopend is nog niet bekend, op dit moment vinden er contractonderhandelingen plaats voor diverse locaties op de Nederlandse markt. Met de sluiting van de winkel gaan 11 arbeidsplaatsen verloren. De klanten van de winkel zullen allemaal geïnformeerd worden over de sluiting van de winkel en zij kunnen via internet bij Conrad bestellen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!