Doe-het-zelfbranche heeft een nieuwe cao

Doe-het-zelfbranche heeft een nieuwe cao

De branchevereniging en de vakbonden hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de doe-het-zelfbranche. De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 mei 2017 en is drie jaar geldig.

Met een eenmalige ophoging van het loongebouw gaan de werknemers er gemiddeld tussen de 3,5 en zeven procent op vooruit. Daarnaast worden de lonen gedurende de looptijd op drie momenten verhoogd. Per november 2018 worden de schaallonen van de werknemers vanaf groep twee met 2,5 procent verhoogd. Op 1 juli 2019 stijgen de lonen met 2,5 procent en in februari 2020 komt daar nogmaals een verhoging van een half procent bij. 

Een onafhankelijke derde partij doet onderzoek naar het verlagen van de toeslagen op zon- en feestdagen. Werkgevers willen deze in twee stappen verlagen met een compensatieregeling. Het onderzoek moet voor 1 juli 2019 zijn afgerond.  

Volgens het FNV wordt het werken in de branche met deze nieuwe cao aantrekkelijker. Niet alleen voor de huidige, maar ook potentiele toekomstige werknemers. Het CNV ziet vooral de aanpak van de werkdruk als winstpunt, naast het loon. 

De branche zat al enige tijd zonder cao. In maart van dit jaar wezen de vakbonden het loonbod van de werkgevers nog af. Voor de vorige cao duurde het ook al bijna tweeënhalf jaar tot er een akkoord lag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!