Stunten met alcohol wordt aan banden gelegd

Stunten met alcohol wordt aan banden gelegd

Winkels mogen in de toekomst maximaal 25 procent korting geven op kratjes bier en flessen wijn. Dat is het plan van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid in de strijd tegen drankgebruik. 

De door de staatssecretaris voorgestelde alcoholaccijns is wel van de baan. Bronnen die betrokken zijn bij het zogeheten preventieakkoord melden aan De Telegraaf dat er definitief een streep door deze plannen is gehaald. In eerder uitgelekte conceptteksten sprak de staatsecretaris over het indexeren van accijnzen op alcohol. Dat zou betekenen dat de prijs alcohol in de winkel meegroeit met de inflatie.

Ook de extra accijnsverhoging voor sigaretten zou geschrapt zijn volgens de krant. De overige voorgestelde anti-rookmaatregelen blijven grotendeels wel intact. Frisdranken met minder suiker en flessen bronwater worden niet goedkoper. Met het preventieakkoord wil Blokhuis Nederlanders stimuleren gezonder te gaan leven. Hij gaat daarmee de strijd aan tegen drankgebruik, roken en overgewicht. 
 

Reacties

Betuttelaar Blokhuis wordt later afgerekend bij de verkiezingen, maar ja dan komt er een ander persoon die zijn stempel weer op de plaat wil drukken. Je komt er nooit vanaf. Blokhuis is van de Christen Unie, jammer van die partij.

Geplaatst door Christiaan Achterberg op 13 november 2018 om 16:16

Ach.... dan verlagen ze toch gewoon de reguliere verkoopprijs... Wat zonde van al deze inspanning.

Geplaatst door Willem Wever op 13 november 2018 om 16:56

Laatste nieuws

RetailTrends