Causeway Bay is 's werelds duurste winkelstraat

De Amsterdamse Kalverstraat neemt de zestiende plek in op de lijst van duurste winkelstraten ter wereld. Dat is dezelfde plek als een jaar eerder, zo blijkt uit onderzoek van Cushman & Wakefield. Voorgaande jaren schoof de Kalverstraat steeds een plekje op. 

De huurprijs in de Amsterdamse straat komt neer op een kleine drieduizend euro per vierkante meter per jaar. Daarmee is de prijs stabiel gebleven ten opzichte van voorgaande jaren. Dat bedrag is een schijntje met de prijzen op Causeway Bay in Hongkong, dat voor het eerst in vijf jaar Upper 5th Avenue in New York verslaat als duurste winkelstraat. De retailers in Hong Kong betalen jaarlijks bijna 25 duizend euro per vierkante meter. 

New Bond Street in Londen, de nummer drie van de lijst, is de duurste winkelstraat van Europa. De Parijse Avenue des Champs Élysées is terug op de vierde plek, waarmee het Montenapoleone in Milaan weer voorbij streeft. In de gehele top tien zijn vijf Europese straten vertegenwoordigd. Van de 446 onderzochte winkelstraten wereldwijd stijgen de tophuurprijzen in 29 procent van de winkelstraten, in 43 procent stabiliseren de prijzen en in 28 procent dalen de tophuren.

Cushman & Wakefield ziet een duidelijke concentratiebeweging van consumenten naar winkelgebieden en winkelstraten die een mix bieden van brands en functies. “Doordat de fysieke en digitale wereld steeds meer met elkaar zijn verbonden, wordt er minder fysiek gewinkeld en neemt het aantal bezoekers in veel winkelgebieden af”, aldus head of research Frank van der Sluys. In winkelgebieden waar consumenten graag verblijven liggen de huurprijzen op een hoog niveau. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!