'Nederlandse winkelstraten steeds drukker op Black Friday'

'Nederlandse winkelstraten steeds drukker op Black Friday'

De populariteit van Black Friday in Nederland neemt dit jaar verder toe. Het wordt vrijdag 23 november twintig procent drukker in de winkelstraten dan een jaar eerder, voorspelt Bureau RMC.

Black Friday wint sinds de start in Nederland aan belangstelling. Vorig jaar was het zestien procent drukker in de Nederlandse winkelstraten dan in 2015, toen het event op grote schaal werd geïntroduceerd. Bovendien was het de dagen erna ook drukker dan voorheen, doordat steeds meer retailers hun aanbiedingen tot in het weekend laten lopen.

Het drukste moment op Black Friday is tussen drie uur en half vier ’s middags, concludeert het bureau op basis van passantentellingen. Verder is de koopjesdag vooral populair onder jongeren: dertig procent van de bezoekers was vorig jaar tussen de 15 en 24 jaar.

Dit jaar doen er volgens Bureau RMC weer meer retailers mee. Bovendien stijgt de belangstelling onder de Nederlandse bevolking voor ‘korte maar hevige events’. Ondernemers worden geadviseerd om ‘vol in te zetten op Black Friday’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends