ToyChamp steekt miljoenen in snellere groei

ToyChamp steekt miljoenen in snellere groei

Speelgoedketen ToyChamp wil ieder jaar drie of vier nieuwe winkels openen. De retailer investeert momenteel miljoenen in onder meer zijn organisatie en logistiek.

ToyChamp heeft zijn logistieke apparaat gestroomlijnd en zijn dc bijna verviervoudigd, van vijfduizend naar achttienduizend vierkante meter. Daarnaast werd de webshop vernieuwd. “Maar de grootste groei verwachten wij toch van de fysieke winkels, nog meer in Nederland dan in België”, zegt ceo Koen Nolmans tegen De Standaard. Momenteel heeft de speelgoedketen tien vestigingen in Nederland en zeven in België.

Nolmans noemt ‘exclusiviteit, beleving en creativiteit’ als belangrijkste onderscheidende elementen van de winkels. "Op prijs gaan we de strijd niet winnen." Hij vergelijkt de ervaring in de 'belevingswinkels' met die van een bioscoop. “Tegenwoordig kan je elke film op het internet vinden, maar toch doen de bioscopen het nog altijd goed.”

Het van oorsprong Belgische ToyChamp opende afgelopen voorjaar een winkel van 2200 vierkante meter in Amersfoort, naar eigen zeggen ‘de grootste speelgoedwinkel van Nederland’. De keten vestigt zich met name op retailparken aan de rand van steden. Nolmans liet eerder aan RetailTrends weten ruimte te zien voor twintig tot dertig vestigingen in ons land.

De Nederlandse speelgoedbranche raakte in de eerste zeven maanden van dit jaar bijna twintig procent van de verkoopvolumes kwijt, bleek onlangs uit onderzoek van ABN Amro. Ook liep het aantal speelgoedwinkels vorig jaar met 52 terug tot 764. Al sinds 2008 heeft de branche jaarlijks met krimp te maken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends